Repair Café 31/08

Wanneer:
Datum: 20240831
Tijd: 11:00 - 15:00

De zomerstop zit erop. Je kunt zaterdag 31 augustus weer langskomen bij het Repair Café in De Pluk in Geldermalsen tussen 11 – 15 uur. Het advies is om vooraf een afspraak te maken.

Samen met de handige vrijwilligers steeds vaker te vinden voor hun kapotte spullen of reparaties aan textiel. Daar worden we allemaal blij van. Niet alles is altijd te maken, maar wel heel veel. En het is ook fijn om te weten dat iets echt stuk is en je het zonder een bezwaard gevoel kan weggooien. Want dat doen we liever niet.

Dus heb jij nog kapotte spullen liggen, zoals bijvoorbeeld een koffiezetapparaat, lamp, stofzuiger, heggenschaar, ventilator of weegschaal? Of is het lusje van je favoriete spijkerbroek losgeschoten of zit er een scheur in je broek? Kom dan gerust langs.

Vooraf aanmelden verkort de wachttijd!

Het Repair Café wordt gelukkig steeds drukker bezocht en dat is mooi met het oog op ons motto “Weggooien?, mooi niet!”. In Geldermalsen echter lopen de wachttijden soms behoorlijk op. Aanmelden vooraf verkort een eventuele wachttijd. Stuur een mail naar repaircafe@duurzaamwestbetuwe.nl of bel 06 – 1830 03 47. In overleg wordt er dan een concrete tijd afgesproken, maar garanderen dat er dan helemaal geen wachttijd is kunnen we niet. Gewoon zo maar binnenlopen zonder afspraak kan ook nog steeds maar dan loop je eerder de kans lang te moeten wachten voordat je aan de beurt bent.

Maximaal aantal spullen die je kunt laten repareren?
Als je je aanmeldt, kun je maximaal 3 kapotte spullen inbrengen. Als je zonder afspraak langskomt dan kun je 1 ding laten maken. Als je meerdere dingen bij je hebt, moet je voor elke nieuwe reparatie achter in de rij aansluiten. Ook hier geldt: tot maximaal 3 spullen.

Wat kun je komen laten repareren?
Kapot textiel en kleding en allerlei huishoudelijke apparaten zoals een stofzuiger, strijkijzer of mixer. Ook kun je er terecht met houten meubels, klein huisraad of kinderspeelgoed.

Wat repareren de vrijwilligers niet?
Kapotte computers, tablets en mobiele telefoons kunnen vrijwel nooit door een vrijwilliger gerepareerd worden. Twijfel je of een bepaald product gerepareerd kan worden? Informeer dan even door een mail te sturen naar repaircafe@duurzaamwestbetuwe.nl

Hoe verloopt zo’n reparatie?
Samen met een handige vrijwilliger ga je aan de slag. Leuk en leerzaam dus. Natuurlijk kan niet gegarandeerd worden dat een kapot product altijd gerepareerd kan worden. Maar het is ook prettig om te weten of iets echt kapot is. Voor het maken van textiel, gaat het net iets anders. Vaak ik het wat lastiger om samen iets te repareren. Maar het is wel fijn als je in de buurt bent, voor als er vragen zijn.

Zijn er kosten aan verbonden?
De reparateurs zijn vrijwilligers en aan de reparatie, of de poging daartoe, zijn geen kosten verbonden. Er is wel een pot voor kleine vrijwillige bijdragen waarmee we bijvoorbeeld weer gereedschap kunnen aanschaffen.

Draag jij de initiatieven onze coöperatie, zoals het Repair Café, een warm hart toe? Misschien wil je dan ook lid worden voor 10 euro per jaar? Je kunt je hier aanmelden.

Wil je email ontvangen dan kan je je aanmelden door een mail te sturen naar info@duurzaamwestbetuwe.nl. Je kunt ook deze website in de gaten houden of de rubriekspagina van de gemeente in Weekblad West Betuwe.

Locatie :
Bibliotheek De Pluk in Geldermalsen, 1de verdieping,
Rijksstraatweg 64-003

* Er is ook een locatie in Varik/Heesselt.
Zij zijn in principe open op elke 2e woensdagmiddag van de maand.
Meer info vind je hier.

20181027_092438009_iOS-1024x768.jpg