Repair Cafe Geldermalsen

Wanneer:
Datum: 20220625
Tijd: 11:00 - 15:00

LAATSTE REPAIR CAFE! voor de zomervakantie ; -)
Tijdens het vorige Repair Café in Geldermalsen hebben de vrijwilligers 92% van de spullen weten te repareren! Ook leuk om te vermelden, is dat een kwart van de reparaties dit keer uit textiel bestond. Dat is goed nieuws, want de naaimachines staan er niet voor niets.
Dus heb jij nog wat dingen liggen die voor de zomervakantie op orde moeten zijn, zoals een gescheurde handdoek of een kapotte heggenschaar, ventilator of weegschaal? Kom dan zaterdag 25 juni langs tussen 11 – 15 uur. In verband met de vakantie is het volgende Repair Café pas weer op 27 augustus.

Aan het begin van de dag is het altijd wat drukker, dus overweeg eens om rond 14 uur langs te komen. Je kunt gewoon binnenlopen, maar het is ook mogelijk om om jouw reparatie aan te melden via repaircafe@duurzaamwestbetuwe.nl of t 06 – 1830 03 47. In overleg wordt er dan een tijd afgesproken.

De handige vrijwilligers helpen je graag met hun gereedschap en naaimachine. Niet alles is altijd te maken, maar het is ook fijn om te weten dat iets echt kapot is.

Wat kun je komen laten repareren?
Kapot textiel en kleding en allerlei huishoudelijke apparaten zoals een stofzuiger, strijkijzer of mixer. Ook kun je er terecht met houten meubels, klein huisraad of kinderspeelgoed.

Wat repareren de vrijwilligers niet?
Kapotte computers, tablets en mobiele telefoons kunnen vrijwel nooit door een vrijwilliger gerepareerd worden. Twijfel je of een bepaald product gerepareerd kan worden? Informeer dan even door een mail te sturen naar repaircafe@duurzaamwestbetuwe.nl

Hoe verloopt zo’n reparatie?
Momenteel houden we nog even afstand en zit je op afstand van de reparateur. Maar zodra het weer mogelijk is,  ga je samen met een reparateur aan de slag om kapotte spullen te repareren. Leerzaam en gezellig. Soms is er een extra onderdeel nodig, dat kan dan meteen besproken worden.

Zijn er kosten aan verbonden?
De reparateurs zijn vrijwilligers en aan de reparatie, of de poging daartoe, zijn geen kosten verbonden. Er is wel een pot voor kleine vrijwillige bijdragen waarmee we bijvoorbeeld weer gereedschap kunnen aanschaffen.

Draag jij de initiatieven onze coöperatie, zoals het Repair Cafe, een warm hart toe? Misschien wil je dan ook lid worden voor 10 euro per jaar? Je kunt je hier aanmelden.

Wil je email ontvangen dan kan je je aanmelden door een mail te sturen naar info@duurzaamwestbetuwe.nl. Je kunt ook deze website in de gaten houden of de rubriekspagina van de gemeente in Weekblad West Betuwe.

Locatie :
Bibliotheek De Pluk in Geldermalsen, 1de verdieping,
Rijksstraatweg 64-003

* Er is ook een locatie in Varik/Heesselt.
Zij zijn in principe open op elke 2e woensdagmiddag van de maand.
Meer info vind je hier.

Repair Cafe 2 foto's liggend