Betuwestroom

Logo Betuwestroom

Betuwestroom is een handelsnaam van de lokale energie coöperaties in de regio Rivierenland die samenwerken in het Coöperatief Energie Dienstenbedrijf Rivierenland (EDBR). Het werkgebied is Rivierenland waarin 10 gemeenten samenwerken.

Doel van het EDBR is het realiseren van een regionaal, duurzaam, betaalbaar en betrouwbaar energiesysteem op basis van samenwerking, gedeeld eigendom en gedeelde zeggenschap.

Betuwestroom is groene stroom uit lokale bron. Huismerk Energie zorgt ervoor dat Betuwestroom voor ons beschikbaar is en biedt ook CO2 gecompenseerd gas.

Ons doel is om opwek en gebruik -gelijktijdig- in de regio op elkaar af te stemmen. Zo houden we ook in de toekomst het energiesysteem betrouwbaar en betaalbaar.

Lees meer over onze bronnen bij Huismerkenergie.nl en sluit direct een contract af.

Tijdelijk geeft Betuwestroom de eerste inleg twv € 50 in Betuwewind weg bij het afsluiten van een driejarig contract Betuwestroom. Kies dus nu voor Betuwestroom en doe gelijk mee in de investering in het grootste burgerwindpark van Gelderland! Lees hier meer over hoe het werkt.

Energie Besparen
Een duurzaam energiesysteem begint met besparen, dat scheelt direct CO2 en we kunnen eerder stoppen met fossiele energie. Hier kun je zelf beginnen: www.hetnieuwewonenrivierenland.nl

Lokale coöperaties
Betuwestroom wordt aangeboden door lokale coöperaties met een eigen werkgebied. Lokale coöperaties hebben naast Betuwestroom hun eigen projecten en diensten die ze in hun werkgebied aanbieden, neem eens een kijkje.

Meer weten?

Neem contact op met een van onze energieadviseurs en vertegenwoordigers van lokale energiecoöperaties

Recent nieuws

Plastic scheiden?

Er zijn veel vragen over afvalscheiding. Waar komt het terecht? Heeft het zin? Daar komt bij dat recent onderzoek laat…

Lees verder →

Grote opkomst Energiecafe

Maandag 25 november was het eerste Energiecafé van de gemeente West Betuwe. Inwoners uit Spijk, Heukelum, Asperen, Acquoy, Gellicum en…

Lees verder →

Eerste windmolen staat!

Betuwewind organiseerde 5 oktober een hijsdag op Windpark Avri. Tijdens deze feestelijke open dag kon iedereen getuige zijn van het…

Lees verder →