Repareren

11duurzaam

Repair cafe logo
Afbeelding1

Volg ons!

Afbeelding1

Het Repair Café begint een begrip te worden in Geldermalsen.
Elke laatste zaterdag van de maand kan je in bibliotheek De Pluk, samen met handige vrijwilligers, je kapotte huishoudelijke apparaten, gereedschap en speelgoed repareren. Sinds dit jaar is het ook mogelijk om eenvoudige reparaties aan textiel en/of kleding te laten uitvoeren.

Doel is om de kapotte spullen een langer leven te geven. Zo besparen we op grondstoffen, vervoer en afval. Bovendien is het heel leuk om samen met iemand die er kijk op heeft een apparaat te leren repareren. Met wat koffie en thee bij de hand is het altijd een gezellige dag.

Wanneer is het Repair Café Geldermalsen?
Het  Repair Café Geldermalsen is elke laatste zaterdag van de maand van 11.00 uur tot 15.00 uur. In 2019 zijn  wij open op:

  • zaterdag 28 september
  • zaterdag 26 oktober
  • zaterdag 23 november
  • zaterdag 28 december

Er is ook een Repair Café in Heesselt - Varik. Die vindt elke 2e woensdag van de maand plaats. Meer info vind je op deze pagina.

Wat kun je komen laten repareren?
Allerlei huishoudelijke apparaten zoals een stofzuiger, strijkijzer of mixer. Ook kun je er terecht met houten meubels, klein huisraad of kinderspeelgoed. Kleding, fietsen en elektronica zoals computers, tablets en  mobiele telefoons worden niet gerepareerd.

Hoe verloopt zo’n reparatie?
Je gaat samen met een reparateur aan de slag om je product  te repareren. Natuurlijk kan niet gegarandeerd worden dat iets gemaakt kan worden, maar we doen altijd ons uiterste best.

Zijn er kosten aan verbonden?
De reparateurs zijn vrijwilligers en aan de reparatie, of de poging daartoe, zijn geen kosten verbonden. Er is wel een pot voor kleine vrijwillige bijdragen.

 

Nog tips voor ons, laat het weten!

Namens het Repair Café team: Machteld, Fred, Theo, Johan, Kees, Bert, Wouter-Jan

Recent nieuws

Plastic scheiden?

Er zijn veel vragen over afvalscheiding. Waar komt het terecht? Heeft het zin? Daar komt bij dat recent onderzoek laat…

Lees verder →

Grote opkomst Energiecafe

Maandag 25 november was het eerste Energiecafé van de gemeente West Betuwe. Inwoners uit Spijk, Heukelum, Asperen, Acquoy, Gellicum en…

Lees verder →

Eerste windmolen staat!

Betuwewind organiseerde 5 oktober een hijsdag op Windpark Avri. Tijdens deze feestelijke open dag kon iedereen getuige zijn van het…

Lees verder →